Как да откриете евтини полети онлайн?

Pinterest LinkedIn +

Мечтаете за следващата си екскурзия? Няма нищо по-приятно от това да разглеждате дестинации и да избирате какво искате да видите. Всички знаем обаче, че планирането и организирането на едно пътуване може да бъде и доста изморително. Затова ще ви улесним, като ви предоставим няколко идеи как лесно да откриете евтини полети онлайн и да можете да реализирате всичките си мечти за екскурзии.

Търсите най-евтината цена за полет, независимо от всички други условия?

Ако вие търсите най-ниската цена и това е основният фактор за избора ви на полет, можете много лесно да се ориентирате. Избирате желаната дестинация и просто сортирате по цена. За вас най-удобната опция е да изберете онлайн търсачка за самолетни билети, която ви предоставя избор на възможни опции от множество различни компании. Така лесно и бързо ще можете да разгледате абсолютно всички варианти за избраните дати, да сравните с други дати и съответно да резервирате директно избора си. Освен това ще можете да разглеждате бързо и цените за различни дестинации, които са интересни за вас.

Тук трябва да имате предвид, че е възможно някои нискотарифни авиолинии да не включват чекиран багаж или ръчен багаж по-голям от раница. Ако пътуването ви е кратко или количеството багаж просто не ви притеснява, те са чудесен избор. Също е важно да знаете, че някои компании могат да ви предложат по-ниски цени поради повече прекачвания или по-дълъг престой при прекачване. Ако имате достатъчно време за път и обичате да се наслаждавате на разходка из ново летище, определено можете да спестите от цената. Важно е и, че някои предложения могат да не включват безплатна консумация в самолета. Определено за кратки полети това не е проблем, а и при по-дълги можете да я заплатите допълнително на място.

гледка от самолета

За вас е най-важно да подберете максимално кратък полет?

Ако разполагате с ограничено време за вашето пътуване или просто трябва да пристигнете до определен час, можете лесно да сортирате по най-кратки полети в търсачка за самолетни билети. Тук ще трябва да балансирате между съотношението на кратък път и цена. Най-често по-кратките полети не са най-евтините, а могат да бъдат и най-скъпите. Но можете да разгледате различни дати и да подберете най-подходящата възможност за вас. Също улеснение ще е да изберете и диапазон от часове на излитане и кацане за сортиране на най-точните резултати или просто максимално времетраене на пътуването.

В случай на търсене на най-кратко пътуване ви препоръчваме първо да разгледате директните полети. Те винаги са най-бързата опция. В случай, че цената им е прекалено висока, тогава можете да продължите с опциите с едно прекачване. При тях проследете тези с най-кратък престой, докато стигнете до точното съотношение на дължина на пътя и цена за вас. Подбирайте и дължината на престоя според летището на което е той. Ако например летището е средно до голямо, задължително ви трябва поне един час. Ако то е много голямо, е добре да имате повече от час. А и при всички случаи трябва да има малко време за случаи на потенциални закъснения на полет. Едно улеснение за вас може да бъде филтриране по определени трансферни летища. Ако например сте летяли през Виена и познавате добре летището, можете отново да изберете тази дестинация за удобство.

в чакалнята на аерогарата

Имате специфични изисквания за количеството багаж или услугите на борда на самолета?

Може за вас да са приоритет различни услуги и удобства на борда на самолета или условия на билета като количество багаж или конкретни варианти за анулиране. Тогава е добре да прегледате подробно полетите, за да сте сигурни в покриването на желанията ви. Например търсите задължително включен в цената чекиран багаж или пък възможност за допълнителен такъв на достъпна цена. Или може да имате нужда от седалка с повече пространство за краката при дълъг полет. Възможно е също да имате специфични нужди или предпочитания за храна или напитки или да искате да сте спокойни с опция за безплатно анулиране.

Независимо кое специфично допълнително нещо е важно за вас, можем да ви препоръчаме отново да сортирате по най-евтини полети и да разглеждате включените неща, докато откриете най-подходящата опция за вас. Тук например можете да изберете и определени авиокомпании и да филтрирате само резултатите за тях. Ако знаете, че определени такива предлагат търсената услуга, можете да си спестите време с тази опция. Например ако задължително търсите включен в цената чекиран багаж, можете да изключите нискотарифните компании и да маркирате само останалите.

Сподели.