Първите телефони с Windows Phone 7: Samsung, LG, Dell и HTC

Pinterest LinkedIn +

Windows Phone 7 e вече тук! Новината зарадва всички, които очакваха новата операционна система за мобилни устройства на Microsoft още в средата на февруари, когато тя бе анонсирана за първи път на Световния мобилен конгрес 2010 в Барселона лично от Стив Балмър, главен изпълнителен директор на компанията.

За няколкото месеца, в които операционната система се разработваше, постепенно станаха ясни не малко неща за нея, които още повече заинтригуваха потребителите.

Отличителна черта на Windows Phone 7 е поддръжката на три хардуерни бутона, които могат да се комбинират и със сензорни клавиши, което да даде по-голяма свобода на потребителите при управлението на телефона. Това, което различава операционната система от останалите, действащи на пазара в момента, е интерактивният стартов екран, работещ с Live-Tiles панели.

За потребителя е лесно да получи най-важната информация, която го интересува още на стартовия екран на апарата си, тъй като на него може да подреди на практика всичко и така много по-рядко ще му се налага да влиза в менюто на телефона.

Около осем месеца след официалния анонс пред нас са вече и първите модели, които ползват новата ОС - смартфони на HTC, Samsung, LG и Dell. В следващите редове спираме вниманието си именно на тях - първите апарати с Windows Phone 7.

Samsung Omnia 7
 

Първият телефон на Samsung с новата операционна система е с AMOLED екран, чийто размер е 4 инча. Моделът работи с процесор Snapdragon и има 5-мегапикселова камера. От компанията обявиха пускането на пазара и на модела си Focus, но той ще бъде предлаган само от американския мобилен оператор АТ&Т.

LG Optimus 7

И от LG обявиха модел с новата операционна система в деня на нейната премиера. Телефонът ще предлага максимално удобство, благодарение на ергономичните си форми, 3,8-инчов капацитивен WVGA екран, процесор Snapdragon на 1GHz и 5-мегапикселова камера. Отличителна негова черта е и това, че апаратът има цели 16GB вградена памет.

LG C900 Optimus 7Q

Вторият модел, показан от компанията, е като първия във функционално отношение, но е малко по-бизнес ориентиран и предлага QWERTY клавиатура.

Dell Venue Pro

След като наскоро от Dell ни изненадаха с успешния таблет-телефон Streak, сега дойде време да видим и първия им Windows Phone 7 базиран смартфон. Venue Pro разполага с голям 4,1-инчов AMOLED дисплей със защитно покритие Gorilla Glass и разделителна способност от 480x800 пиксела. Потребителите могат да използват цялата функционалност на операционната система с помощта на пълната слайд QWERTY клавиатура, а моделът работи стабилно с процесор Qualcomm Snapdragon на 1 GHz. Към това потребителите получават също така 5-мегапикселова камера и GPS.

Като един от най-верните партньори на Microsoft, компанията, специализирала се в производството предимно на смартфони - HTC, пуска на пазара най-много модели с новата операционна система. Всеки нов апарат включва най-модерните технологии и серия от уникални приложения на HTC, достъпни през HTC Hub, което допълва възможностите за потребителя, предлагани от Windows Phone 7 Hub  и Tile.

HTC 7 Surround
 

Това е смартфон, предназначен за хората, които търсят в телефона си преди всичко забавление. Мултимедийните му възможности се допълват от уникален плъзгащ се високоговорител с поставка, технологии Dolby Mobile и SRS WOW HD. Моделът предоставя на потребителя висококачествен пространствен звук и абсолютно елиминира нуждата от използване на слушалки.

HTC 7 Mozart

 

Това е едно от най-стилните решения сред новите смартфони. Апаратът е изработен от едно цяло парче алуминий и доставя удоволствие на всички сетива. Windows 7 Phone-ът е солиден, но достатъчно тънък, за да се побере без проблем във вътрешния ви джоб.

HTC 7 Trophy
 

Третият модел, представен от HTC, се отличава най-вече с игрите, които предлага, на база на вградената услуга Xbox LIVE. Всичко работи отлично и бързо, благодарение на 1GHz Snapdragon процесор и яркия WVGA 3.8” сензорен екран. 

HTC 7 Pro

Това е модел за потребителите, които ще комбинират необходимостта от максимална бизнес ефективност с мултимедийните предимства на телефона за забавление. Апаратът има пълна QWERTY клавиатура за бързо и удобно писане, а възможности като сортиране, сканиране и управление на Outlook мейли, отваряне и коригиране на последните версии Office документи на телефона, както и проследяване на пазарите с приложението HTC stocks, предлагат нови начини за ефективен бизнес ден.

HTC HD7
 

Както винаги моделът HD е може би най-добрият в цялата серия. HD7 има всичко. Като се започне от 4.3-инчовия екран с висока резолюция, който позволява приятното гледане дори на цели филми, продължи се с Xbox LIVE интеграцията и се стигне до това, че в него имате всички съвременни функции, за които можете да се сетите, при това на максимално ниво.

 

Сподели.