Първият международен бели денс фестивал ще се проведе в София

Pinterest LinkedIn +

Международен фестивал, посветен на красотата на ориенталските танци, ще се проведе на различни локации в София между 16 и 18 март. Той се нарича "Розите на Ориента" и е организиран oт танцовата школа "Земята на Розите" с ръководител дългогодишната състезателка и преподавателка по ориенталски танци Невена Тачева и нейната партньорка и възпитаничка Ваня Петрова. Събитието ще събере у нас водещи български и чуждестранни танцьорки, а програмата включва мастър класове, отворена сцена, базар, семинари, гала шоу, както и състезание "Изгряваща звезда", което ще даде възможност на всички желаещи да се изявят, да спечелят награди и може би да открият за себе си един нов професионален път.

"Желанието ни е с бели денс фестивала "Розите на Ориента" да направим един от най-красивите и чувствени танцови стилове по-достъпен за българската публика, да ù позволим да се докосне до една съвсем различна култура и да види най-доброто от нея. През последните години ориенталските танци набират популярност в България, посрещат се много добре и нашата цел е, организирайки един международен фестивал у нас, да увеличим този ефект и да позволим на българските възпитаници да се обучават от преподаватели на световно ниво и да се изявяват редом с международно признати бели денс артисти" - споделя Невена Тачева, една от организаторките на събитието, вицешамнион на Германия по ориенталски танци и дългогодишен преподавател, сертифициран от най-голямото ориенталско училище в Германия – Scarabeo Palace.

В рамките на фестивала ще има "Отворена сцена", на която всяка желаеща танцьорка може да покаже танцовите си умения, след като кандидатства и изпрати кратка биография и видео линк на адрес [email protected] Централно място във фестивалната програма заема красивото гала шоу, на което посетителите ще станат свидетели на най-доброто от света на ориенталските танци и ще се насладят на вдъхновяващите бели денс изпълнения на преподавателите във фестивала, както и на водещи артисти от няколко държави.

Всяка амбициозна българка, която иска да танцува на сцена и да получи обратна връзка за изпълнението си от журито на фестивала, ще има възможност да се включи в състезанието "Изгряваща звезда". Победителките ще получат награди и възможности за развитие. Състезанието ще включва две категории – "Принцеса" и "Кралица", съответно за участнички на възраст под и над 18 години.

По време на семинарите посетителите ще имат възможност да разгледат и при желание да закупят тематични ориенталски костюми, бижута, тренировъчни дрехи от колекциите на Asha Tanz Collection (Германия) и Diana Ruseva DanceFashion (Англия/България).
Сподели.