Първият iPad музикален албум идва от Gorillaz тази Коледа

Pinterest LinkedIn +

Идейният двигател на Gorillaz - Деймън Олбърн (Damon Albarn), разкри в интервю за популярното британско музикално списание NME, че е започнал записите на четвъртия албум на анимационната банда с идеята да го издаде още тази Коледа.

Последният запис на Gorillaz - Plastic Beach, се появи през март 2010 година и дебютира под номер 2 както в британската класация за албуми - с продажби от 74 000 копия, така и в щатската Billboard 200 - със 112 000 продадени копия.

Любопитното около новия проект на Gorillaz e, че вместо във високотехнологично студио, Олбърн записва парчетата от него на своя iPad.

"Надявам се, че ще съм този, който ще издаде първия албум, записан на iPad", обясни 42-годишният британец, който реформира предишната си група - Blur, през 2009 година, а наскоро разкри, че е сформирал и още един музикален проект, в който си партнира с басиста на Red Hot Chili Peppers - Флий (Flee) и вече разполага с "3/4 завършен дебютен албум".

"В мига, в който се сдобих с iPad, се влюбих в него, така че реших да направя един напълно различен тип запис", допълни Олбърн.

Сподели.