"Първият човек" идва в кината този петък

Pinterest LinkedIn +

След отличения с шест награди на Американската киноакадемия хит "La La Land" награденият с "Оскар" режисьор Деймиън Шазел и звездата на филма Райън Гослинг си партнират отново в "Първият човек" – завладяващата история на мисията на НАСА да пратят човек на Луната. Във фокуса на лентата са Нийл Армстронг и десетилетието, довело до историческия полет на Аполо 11.

Грабваща емоционална история от първо лице, базирана на романа на Джеймс Р. Хенсън, филмът ще изследва жертвите и цената, които плащат Армстронг, съпругата му, колегите и цялата нация за осъществяването на една от най-опасните мисии в историята.

Написан от носителя на "Оскар" Джош Сингър ("Спотлайт"), "Първият човек" е продуциран от "Temple Hill Entertainment" на Уик Годфри и от Марти Боуен (сагата "Здрач", "Вината в нашите звезди"), наравно с Шазел, а изпълнителен продуцент е Айзък Клауснър ("Love", "Simon"). 

Филмът излиза в кината на 12 октомври.


Сподели.

Относно автора

За Катя Димитрова журналистиката е не просто професия, а начин на съществуване. Интересите й са свързани с международната политика, лайфстайла, здравето, науката и технологиите, а хобитата – с литературата, театъра и хубавата музика.