Първи кадър от Maleficent с Анджелина Джоли

Pinterest LinkedIn +

Седмица след старта на снимките на фентъзи лентата Maleficent с Анджелина Джоли, Disney разпространи първия официален кадър от продукцията, разкриващ визията на 37-годишната носителка на Оскар в образа на злата магьосница от приказката за Спящата красавица от Шарл Перо.

Именно тя е централният персонаж в Maleficent, с чийто сценарий, поднасящ историята за Спящата красавица през погледа на Повелителката на злото, се е заела Линда Улвъртън (The Lion King, Beauty and the Beast, Alice in Wonderland).

Първоначално за режисурата на филма, чиято премиерна дата е 14 март 2014 г., се спрягаше името на Тим Бъртън, който си сътрудничи с Улвъртън по Alice in Wonderland, след което на масата за преговорите седна режисьорът на последните филми за Хари Потър – Дейвид Йейтс, преди да се стигне до подписването на договор с Робърт Стромбърг – двукратен носител на Оскар за художествената режисура на Avatar и Alice in Wonderland.

С Maleficient Стромбърг ще направи своя режисьорски дебют. Анджелина Джоли е член на продуцентския екип, работейки с Дон Хан, Мат Смит и Палак Пател. На снимачната площадка й партнират актьорите Ел Фанинг (Super 8), Сам Райли (On The Road), Миранда Ричардсън (The Hours), Шарлто Копли (District 9) и др.

Дизайнът на костюмите за продукцията е дело на двукратната носителка на Оскар Ана Шепард (Schindler’s List, The Pianist), а гримът – на Рик Бейкър (Planet of the Apes, Men in Black) – носител на седем награди на Филмовата академия.

Сподели.