Анимацията Big Hero 6 ще е първият проект между Disney и Marvel

Pinterest LinkedIn +

След много спекулации Disney и Marvel най-накрая обявиха своя съвместен проект – пълнометражен анимационен филм по комикс-поредицата на Marvel – Big Hero 6.

Историята разказва за екип от шестима супергерои, макар и не толкова популярни като Avengers ("Отмъстителите"), водени от Silver Samurai, които са призовани от японското правителство да защитават страната.

Освен Silver Samurai, в Big Hero 6 са още Honey Lemon, Sunfire, Hiro, Go-Go Tomago и Baymax, като всеки от тях е уникален по свой начин, притежавайки различни от останалите си партньори суперсили.

Marvel завземат все по-голям дял от киноиндустрията, надскачайки всичките си досегашни продукции с мега блокбъстъра The Avengers ("Отмъстителите"), който излезе в началото на месец май.

С вече обявени Iron Man 3, Thor 2 и Captain America 2, студиото се стреми да затвърди позициите си в нишата. Сред най-скорошните му анонси е Ant-Man, чиято режисура е поверена на Едгар Райт (Edgar Wright), а на предстоящия в средата на юли Comic-Con: San Diego ще бъдат обявени още два филма.

Сподели.