19 Март 2018, 05:14

Parrot Minidrones Battery – дайте повече живот на вашия дрон

Google+ Pinterest LinkedIn +

Наскоро обявихме 2015 г. за годината на дрона – малките летящи и подскачащи роботчета, които все по-осезаемо ще навлизат в живота ни занапред. Към момента те са по-скоро играчки, отколкото сериозни инструменти, но кой знае... В миналото древните гърци са мислели същото и за парния двигател...

За съжаление, като практически всяко достижение на съвременната технология от последните десет години, и дроните имат един гигантски минус – захранването. Батериите им просто не могат да смогнат на огромните им възможности. Това е проблем, който няма лесно решение; на тези страници често сме споменавали колко сериозно предизвикателство от чисто химична гледна точка е създаването на по-голяма батерия.

Но да оставим химията на специалистите и да помислим как можем да осигурим на роботчетата си повече от 5 минути живот. Най-лесният и безболезнен вариант в момента е просто да имате втора батерия. Добро решение е комплектът Parrot Minidrones Battery + Charger (цена 49 лв.) – литиево-полимерна батерия плюс зареждачка за по-малките модели дрони на Parrot.

Parrot Battery

За самия продукт няма какво чак толкова да се каже – батерия като батерия. По-интересни са джаджите, с които можете да го използвате. Още от името си личи, че комплектът е предназначен за дроните с по-компактни размери, така че, за съжаление, няма да ви помогне особено, ако сте се сдобили с внушителния Bebop, например.

Можете обаче да го ползвате със забавния Jumping Sumo – един от най-популярните дрони, за който сме писали. Той, макар че не може да лети, е доста неуморим и харчи електроенергия като невидял, така че със сигурност една допълнителна кутийка с ток няма да му е излишна.

Parrot Rolling Spider

Другият модел, с който можете да използвате комплекта, е мултифункционалният Parrot Rolling Spider (цена 199 лв.), който е дори още по-забавен от Sumo-то. Най-малкото, този модел може и да лети, освен да се търкаля.

Четирите му перки работят в перфектен синхрон с двете колела, така че машинката е способна на някои действително спиращи дъха акробатики. Ще кажем само, че името Spider е съвсем заслужено. Вижте видеото в края, за да разберете пълните му възможности.

Ако сте ентусиасти на тема дрони, допълнителната батерия със сигурност ще ви влезе в употреба. Ако не сте – станете, това е бъдещето!

Купи Parrot Minidrones Battery + Charger ТУК

Купи Parrot Rolling Spider ТУК


Сподели.