17 Март 2018, 12:26

Parrot Mars – малък дрон с големи възможности

Google+ Pinterest LinkedIn +

Отдавна не сме писали за дрони, което е сериозен пропуск от наша страна. В своя защита имаме да ви покажем толкова много готини джаджи! Но сега бързо ще поправим пропуска си.

Дроните са готини, но това хоби има един основен минус – за да навлезете в него, трябва да инвестирате доста пари. Това, разбира се, е сериозен проблем и повечето хора избират, вместо да се палят по дрони, да колекционират салфетки или нещо такова.

Една от хубавите страни на главозамайващо развиващите се технологии в последните години обаче е, че с все по-сериозното навлизане на дадена технология в живота ни нейната цена неминуемо пада. Едва преди пет години можехме само да си мечтаем за смартфон с тъчскрийн, например; днес мобилните оператори ги раздават като бонбонки.

Същото положително развитие, за наша радост, се наблюдава и при дроните. С напредъка на тази технология малките летящи роботчета стават все по-софистицирани и по-евтини, а хобито – все по-масово и по-достъпно.

Parrot Minidrones Airborne Cargo Drone Mars

Ако сте решили да се захванете с него през свободното си време, ще ви покажем една чудесна отправна точка. Представяме ви Parrot Cargo Drone Mars (цена 199 лв.), част от серията Minidrones на Parrot. Той е малък, много маневрен и супер, супер забавен.

Може би сте изненадани от лекото противоречие в името на модела – хем е мини, хем е карго (товарен). Това е част от една заигравка на производителите – на "гърба" на дрона има малки щифтчета, където можете да сложите кубчета или фигурки LEGO, например. Кретенийка, безспорно, но изглежда весело машинката да си има и малък пилот.

Parrot Minidrones Airborne Cargo Drone Mars

Разбира се, основният пилот сте вие самите. Управлението е супер лесно и става през произволен смартфон или таблет с операционна система iOS, Android или Windows. Връзката между дрона и мобилното устройство става през Bluetooth и има обхват до 20 метра. Ако не се чувствате уверени в пръстите си, дронът има и автопилот, който коригира позицията и ъгъла на летене.

Малкият хвърковат робот действително е доста дребен – 15 на 15 см, което го прави джудже на фона на по-сериозните му събратя. Но, честно казано, размерът не е от значение, когато искате да се забавлявате с дрон. С този мъник ще можете да летите до девет минути с пълно зареждане на батерията, при това със скорост до 18 км/ч.

Parrot Minidrones Airborne Cargo Drone Mars

Естествено, важно е и да записвате полета си. Parrot Mars идва оборудван с VGA камера с резолюция 640 х 480 px и вътрешна памет за снимки и видео от 1GB. Е, да, не е точно HD качество, но при тази цена и размер това е повече от достатъчно.

Parrot Cargo Drone Mars е един малък, но напълно способен дрон, с който лесно и достъпно да навлезете в хобито. Намръщената му трансформърска физиономия е последният щрих, който да ви убеди колко е як. Ако имате дори малък интерес към летящите роботсери, това е моделът, от който да започнете търсенето.

Купи Parrot Minidrones Airborne Cargo Drone Mars ТУК

Сподели.