Parov Stelar отново в София, или защо краката ни не могат да спрат да танцуват

Pinterest LinkedIn +

Parov Stelar Band отново разтанцуваха българските си фенове. Този път мястото, избрано за суинг вечеринката, бе столичният Военен Клуб, който се оказа тесен за ценителите на стила, като дори не успя да побере всички желаещи да усетят духа на новия електро суинг. Музикантите пристигнаха у нас за трети път, а след лятното им представяне на Elevation 2011 в Разлог, австрийците станаха още по-търсени и обичани в България и това се доказа на практика на 2 декември.

Преди Parov Stelar Band да се качат на сцената, феновете бяха подгряти от DJ дуото The Smugglers Collective, който вляха обилна доза от станалото модерно напоследък суинг звучене.

Така, малко след 23:00 часа, шестимата от Parov Stelar Band заеха местата си и "наелектризирането" започна моментално. Голяма "вина" за това имаше вокалистката Клео Пантър (Cleo Panther), която като единствена дама не спря да флиртува с момчетата си на сцената.
 
Движенията, осанката и облеклото, съвсем в духа на епохата, разкрепостиха и публиката, която се впусна в шеметни танци. Под звуците на Booty Swing, Matilde, Love, Catgroove, Libella Swing, Chambermaid Swing, новото музикално течение блесна в най-силното си очарование. Защото електро смесица от фънк, джаз и суинг определено носи запазената марка на Parov Stelar.  

А какво е суинг без саксофон и тромпет?! Мистър Max the Sax се развилня, за да докаже незаменимото си присъствие, а тромпетистът Джери Ди Монца (Jerry Di Monza), също не остана длъжен.

Създателят на електро суинга Маркус Фюредер, познат ни като Parov Stelar, и неговите електро "войни" за близо час и половина ни пренесоха в една кадифена и леко винтидж атмосфера, подходяща освен за танци, и за много горещи въздишки.

В отговор на талантливите музиканти, на публиката не й се щеше всичко това да свършва - залата се разтресе буквално на два пъти от викове за бис.

Мода или не, суингът, примесен с актуален саунд и причудливи музикални хрумки, определено вдига градуса и разпламенява усещането за минали епохи. Let's swing…, но по ново му.

Сподели.