Пънк-рок на преспи, или защо Ogi 23 са лицето на модерната българска музика

Pinterest LinkedIn +

Пънк-рок триото Ogi 23 e eднa от групите, част от една от музикалните тенденции на 2012 г., а всъщност и на последните няколко години като цяло - нашумяването на младежки пънк/рок/поп/хип-хоп групи и изпълнители, наред с Young BB Young, FeeL, The Top Stoppers, Logo5 и др.

Групата е създадена през 2005 г. като няколко приятели се събират просто да се забавляват без да се целят във висините.

Вдъхновени от американски пънк-рок банди като Blink 182, Green Day, Offspring и NOFX, момчетата започват да свирят заедно, като първата им записана песен е "Размисли и страсти" и носи именно духа на гореизброените групи.
Следва и дългосвирещият дебют Pimpin’ Chaos, който включва десет песни, три от които на английски език. Успехът обаче не идва за един ден, а бавно, но сигурно.

Отначало купонджиите се изявяват по различни български мини фестивали. Имат и клубни участия, които обаче невинаги се радват на голяма публика поради все още малката популярност на бандата и делничните дни, в които клубовете им предоставят сцените си.

Ogi 23 обаче не се отказват лесно и постепенно все повече хора започват да слушат музиката им, а първият тираж на Pimpin’ Chaos в един момент дори се изчерпва.

Освен че са забелязани от българските меломани Ogi 23 привличат вниманието и на музиканти и продуценти, като правят няколко съвместни парчета с други популярни изпълнители.

Един от тях е FeeL от The Top Stoppers, с когото освен няколкото общи песни и съвместни концерти правят и шоуто "Нещо страшно" в Парти център "4 км".

Както в последните месеци на 2012 г., така и от началото на 2013 г., Ogi 23 представят песните от втория си албум "Голямото разпускане", като всички вече знаят наизуст текстовете на парчета като "Добър вечер", "Любов на преспи" и, естествено, "Почивка".


Момчетата записват песен и с друга актуална звезда - Рут Колева. Заглавието на парчето е Black Magic Woman. Освен че става поредния голям хит на изпълнителите, свежата композиция се сдобива със страхотен видеоклип в ретро стил, където Ogi 23 и Рут в компанията на балет "Нова" се превъплъщават в джаз музиканти и pin-up момичета от началото на 20-ти век.

Като част от новите български изпълнители, известни с постоянната си активност и концертна дейност, Ogi 23 не спират с изявите и през 2013 г., като още от първите седмици обикалят страната с клубно турне.

На 5 февруари пък издават ново парче и видеоклип с Algoriddim - "На кой му дреме". Сюжетът във видеото се заплита след отвличането на Ангел, Билката, Косьо и Algoriddim от фен армия красиви момичета.

С видеото групата прави стъпка напред и влага значително повече средства в реализирането му, което се отразява и на качеството на продукцията. Музикантите пускат новия сингъл заедно с новата песен и клип на своите приятели Wosh&Feel - I Got the Benjamins и дават едно страхотно начало на музикалната 2013 г.

Гледай видео с Ogi 23>>

Сподели.