Panasonic TZ35 – компактно, но от сърце

Pinterest LinkedIn +

TZ серията на Panasonic е добре позната на фотолюбителите по света благодарение на уникалния набор от екстри, които предлага – изобилие от гъвкави възможности, отлично качество на снимките и всичко това в компактна опаковка и в комплект с обектив, предлагащ солидно оптично увеличение.

Неотдавна Panasonic разшири TZ семейството си с интересно ново предложение – модела TZ35. Както подсказва името му, той е една идея по-бюджетен от флагмана на фамилията TZ40, като основните разлики между двата апарата са в поддръжката на Wi Fi и NFC комуникация (две екстри, които, честно казано, не са ключови и реално не влияят по никакъв начин на качеството на фотографиите, които двете камери предлагат).

Във всяко друго отношение TZ35 е достоен представител на TZ фамилията – 16.1-мегапикселов сензор в комбинация с фирмения Venus Engine, Light Speed система за светкавичен автофокус.

По-вещите във фотографското изкуство без съмнение ще оценят и наличието на специален режим за серийно снимане (10 кадъра в секунда) или или 5 fps алтернативно, но с активиран "следящ" (continuous) автофокус.

Начинаещите във фотографията пък със сигурност ще харесат 14-те вградени креативни филтъра, сред които автоматична опция за снимане на панорамни фотографии и незабавна редакция в стил Instagram.

Апаратът поддържа и опция за Full HD видео заснемане, като тук отлична добавка е функцията за оптична стабилизация (Power OIS), която помага за компенсиране естествените движения на ръката и намалява размазването на кадрите.

На финала – голяма екстра на TZ35 е и вграденият обектив, предлагащ внушителни възможности за оптично увеличение (20х) и покриващ диапазона от 24 до 480 мм (приравнени към 35 мм еквивалент).

Като всяка подобна point and shoot (bridge) камера от висок клас, и Panasonic TZ35 разполага с пълен набор от автоматични, полуавтоматични и изцяло ръчни режими за контрол на експозицията.


Сподели.