Пайнер получава евроинжекция за 2 млн., издига попфолка на следващо ниво

Pinterest LinkedIn +

Продуцентската компания Пайнер е кандидатствала по европейски проект за финансиране и е на път да усвои близо 2 милиона лева, които Европа ще отпусне за развитие на българския поп фолк, който е основен предмет на дейност на компанията.

Конкретното наименование на проекта е формулирано като "Повишаване на конкурентоспособността на "Пайнер Медиа" ООД на вътрешния пазар чрез модернизация на оборудването", а в описанието фигурира следният текст: "С реализирането на настоящия проект "Пайнер Медиа" ООД цели да постигне устойчив икономически растеж и запазване на лидерските си позиции в подготовката и реализирането на качествен медиен и музикален продукт не само на родния, но и на международните пазари, в които телевизия Планета се излъчва.

Чрез повишаване качеството на предлагания продукт "Пайнер Медиа" ООД ще съумее да привлече значителен брой нови зрители, да вдигне рейтинга си, като това ще доведе до увеличаване на приходите от реклама. Проектът ще доведе и до разкриването на нови работни места и ще допринесе за развиването на българската икономика".

Безвъзмездната помощ, която Европейският съюз ще отпусне на Димитър Димитров, по-известен като Митко Пайнера, е в размер на 1 918 233 лева, а общият бюджет за изпълнение на поставената цел е заложен в размер на 3 197 324 лв.

По същата оперативна програма за конкурентоспособност кандидатстват и други български продуцентски къщи, но с далеч по-скромни искания - Иван и Андрей и компанията им Междинна станция се надяват да преборят конкурентите си с по-малко от 500 хиляди лева, а одобреният бюджет за Глобал филмс на семейство Халваджиян възлиза на 1 073 220 лв.

Сподели.