"Отстреляй бившата" - романтика за час с Джерард Бътлър и Дженифър Анистън

Pinterest LinkedIn +

Новата романтична комедия "Отстреляй бившата" предлага готова ситуация с предвидима развръзка.

Тя е нахална репортерка, която преследва важен случай на фалшифицирано самоубийство, докато сама е издирвана за арест.

Той е уволнен от служба бивш полицай и настоящ наемник, който доставя за арестуване избягали заподозрени, докато сам е търсен от опасни лихвари.

Всички около тях двамата мислят, че са били идеални един за друг, но те твърдо следват версията, че се мразят и отказват да се срещнат след развода.

Докато един ден на него му предлагат 5 000 долара, ако я намери и заведе в полицейски участък.

Разбира се, по време на дългия им път към решетките, любовта напомня за себе си, при това – не по най-безболезнения начин.

Целият хумор на ситуацията е в няколко иронични подигравки, както и в добрите стари физически изпитания като падане във вода, тичане на високи токчета, бой в свободен стил и звучни шамари.

Не остава нищо друго, освен простото наблюдение, че "Отсреляй бившата“ има титанично банален сюжет, който се развива по всички правила на американска романтична комедия.

И ако компаниите около Джъд Апатоу и Ан Флетчър опитват винаги да привнесат в жанра някаква забавна хватка, то Анди Теннарт (Hitch) и не особено опитната му сценаристка – Сара Торп са се пуснали по дългата наклонена линия на изпитания от стотици преди тях начин да направят пари.

И след измисления диманичен, но напълно предвидим сюжет, са избрали двамата най-точни актьора, които да влязат в него.

Дженифър Анистън (Jennifer Aniston) е доказан специалист в жанра на романтичната комедия и в последните години снима само такива. И въпреки че изигра най-вълнуващата си роля през 1998 в The Object Of My Affection, сега идеално пасва на амбициозната, леко глуповата и импулсивна репортерка Никол, която буквално през цялото време е на 15-сантиметрови токчета и с къса рокля по тялото.

Партнира й Джералд Бътлър (Gerard Butler), който играе ролята си от миналогодишния хит The Ugly Truth – изстрадал любовта краен циник, който толкова трудно се справя с чувствата, че е решил да ги зарови в дупка, надявайки се никой да не ги открие.

Накратко, "Отсреляй бившата“ е идеален за някой непретенциозен следобед в почивните дни.

Може да се употреби и за истинско изкупление на греховете, с което да накажете непослушните си приятели от мъжки пол покрай празниците.

Автор: Елена Пенева, peneva at avtora.com

Сподели.