Отмъщението (Revenge)

Pinterest LinkedIn +

Дълго планираното отмъщение е хладнокръвно и безмилостно. Особено когато се е превърнало в нечия основна цел. Именно това е заложено в основата на двукратно номинирания за People's Choice Award сериал на АВС Revenge (Отмъщението). В комбинация с респектиращ актьорски състав начело с Емили Ван Камп (Emily VanCamp) и Мадлин Стоу (Madeleine Stowe) резултатът е един наистина силен драматичен сериал.

"Преди да тръгнеш по пътя на отмъщението, трябва да изкопаеш два гроба". С този цитат на Конфуций започва първият епизод на Revenge (Отмъщението). Предупреждение, ценно за всеки, решил да превърне отмъщението в своя единствена цел.

Какъвто е случаят с централния персонаж в сериала - очарователната Емили Торн. Изненадващо изобретателна. Изключително безмилостна. Обмисляла дълго всеки свой ход и решена да не се спира пред нищо.

Именно нейната целеустременост е онова, което прави образа й толкова завладяващ. Освен това тя има добър мотив, подходящи средства и повече от достатъчно кураж, за да се справи със задачата си.

Когато хората, които си смятал за най-близки, те предадат, можеш или да простиш, или да ги накажеш. Revenge не е история за прошка. Revenge е история за възмездие. За грешките от миналото, които рано или късно ни настигат. За престъпленията, които трябва да бъдат наказани. Но и възмездието има цена.

Идеята:

Revenge е създаден по идея на Майк Кели, когото повечето от вас вероятно свързват и с други хитови сериали като Providence, One Tree Hill и The O. C.

Началото:

Сериалът стартира през септември 2011 година. Пилотният епизод е гледан от повече от десет милиона зрители в САЩ. Интересът към поредицата остава висок през целия първи сезон и още през май 2012 година ABC обявява, че Revenge е одобрен за втори сезон. Сериалът е номиниран за People's Choice Award още с първия си сезон и се излъчва в над 30 държави по цял свят.  

Историята:

Емили Торн (Емили Ван Камп) е красива и успяла млада жена, която се мести да живее в богаташкия квартал Хемптънс. Място, което има много по-голямо значение за нея, отколкото околните могат да предположат.

Всъщност това е завръщане. Истинското й име е Аманда Кларк. Като дете тя е живяла в същата къща, която сега купува, заедно с баща си Дейвид Кларк. След като той е несправедливо обвинен в ужасяващи престъпления и вкаран в затвора, той е убит от враговете си, за да не излезе истината наяве.

Години по-късно Емили се връща в Хемптънс с нова самоличност и твърдо решена да отмъсти на хората, отговорни за смъртта на баща й и за проваленото й детство. Основната й цел са Виктория (Мадлин Стоу) и Конрад (Хенри Крезни) Грейсън - собственикът на компанията, в която е работел бащата на Емили, и властната му съпруга. Емили смята, че именно те са в основата на заговора срещу баща й, но се оказва, че те са само върхът на айсберга.

Героите и звездите:

Емили Ван Камп (Emily VanCamp), която повечето от вас вероятно са гледали в ролята на Ребека в сериала Brothers & Sisters (Братя и сестри), този път не само е изненадващо различна от предишните си превъплъщения, но и е в главната роля.

Емили Торн всъщност е Аманда Кларк и е готова на всичко, за да отмъсти на палачите на баща си. Планирала е всеки детайл от действията си и не пести нито средства, нито усилия, за да постигне целта си.

Нейното възмездие е неочаквано от враговете й, но това не ги прави по-малко опасни. В идеално обмисления й и изключително изобретателен план обаче се появяват и няколко непредвидени елемента. Целта и чувствата й ще бъдат поставени пред сериозно изпитание, а онова, което си мисли, че знае, ще се окаже само част от цялата истина.

Мадлин Стоу (Madeleine Stowe) е добре позната на киноманите с ролите си във филми като The Last of the Mohicans, China Moon, Twelve Monkeys на Тери Гилиъм (Terry Gilliam) и Playing by Heart. Ролята й в Revenge й донесе номинация за Златен глобус.

Виктория Грейсън е съпруга на милионер и социална кралица на Хемптънс. Благотворителността обаче съвсем не е единственото й занимание. Именно тя е причината вината за чужди престъпления да падне върху бащата на Емили и нейното предателство е най-страшно, защото е имала връзка с Дейвид Кларк.

Въпреки че твърди, че го е обичала, тя отказва да признае вината си. Освен това има й други тайни, които ще трябва да крие, за да запази престижа, на който толкова държи. Виктория не знае, че Емили всъщност е дъщерята на Дейвид, Аманда, но усеща, че не трябва да й се доверява.

Гейбриъл Ман (Gabriel Mann), когото може би сте гледали и в други нашумели сериали - Legend of the Seeker и The Avengers: Earth's Mightiest Heroes, е в ролята на Нолан Рос.

Нолан е единственият съюзник на Емили и единственият, който знае коя е тя всъщност. Точно защото знае твърде много за миналото й, Емили първоначално е скептично настроена към желанието му да й помогне. Нолан обаче също има сериозен мотив да пази тайните й. Въпреки че е технически гений, собственик на преуспяваща компания и несметно богат, той дължи всичко на бащата на Емили, който единствен е инвестирал в неговите идеи още преди Нолан да успее да се докаже.

Джош Боуман (Josh Bowman) е в ролята на Даниъл Грейсън, син на Виктория и Конрад и бъдещ наследник на компанията им. Неговата мечта обаче не е да управлява Grayson Global и да се превърне в копие на баща си. Властното отношение на родителите му е продиктувано колкото от амбициите им, толкова и от грешките, които Даниъл е допускал в миналото си. Появата на Емили в живота му обаче ще промени много неща.

Ник Уеслър (Nick Wechsler), познат от комедийния сериал It's Always Sunny in Philadelphia, е в ролята на Джак Портър. Той е приятел на Емили от детството. По-точно бил е приятел на Аманда Кларк и въпреки че не я познава, когато тя се завръща, се чувства необяснимо привлечен от нея. Това, което не знае, е, че чувството е взаимно. 

Сподели.