Отложиха издаването на Torchlight 2 за догодина

Pinterest LinkedIn +

Втората игра от екшън ролевата поредица Torchlight на американското студио Runic Games няма да излезе през тази календарна година, тъй като създателите й предпочитат да бета-тестват продукцията, преди да я направят общодостъпна, и да елиминират всички възможни пропуски в работата си, информира лично съоснователят на Runic Games – Травис Болдри.

"Разполагайки с още малко допълнително време, ще можем да направим всичко нужно, за да сме сигурни, че качественото равнище на играта е оптимално високо от началото до края", обяснява Болдри. Той препоръчва на феновете на Torchlight, които ще могат да играят Torchligth 2 в кооперативен мултиплеър, достъпен както онлайн, така и през LAN връзка между играчите, да инвестират времето и парите си в The Elder Scrolls V: Skyrim и Battlefield 3.

"Това са две великолепни игри. Искаме когато Torchlight 2 достигне до вас да е също толкова великолепна игра на всяко ниво", споделя Болдри. Той сравнява обстоятелствата, при които е била създадена оригиналната игра – "рекордно кратките срокове на издаването й, заради които бяха допуснати много пропуски, чието решаване изискваше още съвсем малко работа", с настоящите условия на работа в Runic Games, когато не са притиснати до такава степен от времето и разполагат с нужното финансиране.

"Вложеното дотук време в същинската разработка на Torchlight 2 е около 18 месеца – не е чак толкова много и няма да стане кой знае колко по-дълго за времето, което ни е нужно, за да довършим продукцията й." Освен че ще се появи в много по-спокойно време от годината, когато потребителите няма да са така затруднени в избора измежду дузина хитови заглавия, Torchlight 2 ще бъде атрактивна за тях с ниската си цена – PC версията на играта ще струва само $20.

Сподели.