Отложиха издаването на Rage

Pinterest LinkedIn +

Един от най-горещо очакваните шутъри от първо лице през 2011 г. - Rage, ще трябва да бъде почакан малко по-дълго от предвиденото, стана ясно през последните дни. Забавянето на играта, разработвана от id Software, няма да бъде голямо – вместо на 13 септември, тя ще излезе в САЩ на 4 октомври и след още три дни – на Стария континент.

Датите се отнасят и до трите версии на Rage – за Xbox 360, PlayStation 3 и PC. От анонса на Rage изминаха четири години, а през ноември миналата година излезе iOS римейк на проекта, озаглавен Mutant Bash TV.

Играта се разработва върху собствения енджин на id Software – id Tech 5, който няма да бъде предоставян на други компании, освен на тези, собственост на ZeniMax Media, съгласно изявлението, направено миналата година. Събитията в Rage, описани от сценариста на Doom 3 Матю Костело, се развиват в близкото бъдеще в пост-апокалиптична версия на планетата, ударена от астероида 99942 Apophis.

Играта съдържа и рейсинг елементи, и RPG елементи, като освен оръжията, играчите ще могат да подобряват и превозните си средства, инвестирайки спечеленото в различните надпревари. Освен сингълплеър, играта ще има и два мултиплеър режима - Combat Rally free-for-all  версия за шестима и Legends of the Wasteland кооператив, сюжетно обвързан със самостоятелната кампания.

Сподели.