От местопрестъплението L.A. Noire: Виж криминалната карта на Ел Ей от 1947 г.

Pinterest LinkedIn +

След броени дни очакването на едно от най-обещаващите и иновативни заглавия на 2011 г. - крими адвенчър шутъра от трето лице L.A. Noire, ще приключи, но за да поддържат градуса на нетърпението подобаващо висок, издателите от Rockstar Games предприеха поредната нестандартна промо кампания, партнирайки си с L.A. Times.

Резултатът от съвместната инициатива на двете компании е L.A. Noire 1947 Edition Crime Map - интерактивна карта на Лес Анджелис от въпросната година, която дава достоверна представа за криминалните деяния, разследвани от полицейските служби на територията на Града на ангелите, в това число убийства, грабежи, физическо насилие, отвличания и др.

Всеки отделен случай е обстойно описан и придружен с журналистически материали, а в оставащите дни до рилийза на L.A. Noire към картата, налична в официалния сайт на ежедневника, ще бъдат добавени и други криминални престъпления, някои от които са залегнали в геймплея на играта.

L.A. Noire не случайно е първата игра, включена в официалната програма на приключилия на 1 май Tribeca Film Festival  - въпреки че по същество е типичен представител на криминалния жанр, изисквайки от играчите интелект и находчивост, проектът на Team Bondi притежава един революционен нов аспект, що се отнася до техническата й реализация, а именно MotionScan - уникална система за улавяне и дигитализация движенията на живи актьори. Създателите на играта дори твърдят, че в нея участват повече живи актьори, отколкото във филма 300.

Сподели.