От глупав по-глупав, или кои са най-характерните типажи потребители на смартфони, които ходят между нас

Pinterest LinkedIn +

Със сигурност процентът на тези, които са поискали и получили от Добрия старец нов смартфон, въпреки че са си купили актуален модел само преди 6 месеца, не е никак малък и обхваща всички възрастови групи, социални слоеве, професии и т.н.

За злоупотребата с мобилни устройства, които хората не просто използват в ежедневието си, а допускат да бъдат обсебени от функциите им, създаващи илюзорно чувство за постоянна свързаност и достъп до неограничена информация, е излишно да се говори. Или по-точно е необходимо да се говори, но онези, които трябват да чуят, са натикали слушалките в ушите си и отказват да разберат, че става дума за тях.

Достатъчно е да се огледаш около себе си, за да установиш до каква степен този феномен се е превърнал в епидемия. Една хронична болест, от която поразените не си дават сметка, че са засегнати. И за която, по всичко личи, скоро няма да бъде намерена ваксина. Напротив – тя мутира и взима все повече жертви, чиито шансове да оцелеят при естествения подбор намаляват ежесекундно.
Вече се наблюдават най-различни форми на психологическа зависимост и физиологични нарушения, като например фантомните тактилни усещания, от които страда всеки трети потребител на съвременен мобилен телефон.

И въпреки че през последната година се подеха много кампании, алармиращи за рисковете от неконтролируемото използване на смартфони и развиване на зависимост към социалните мрежи, онези, които не си дават сметка за процеса на умствено осакатяване, който са инициирали и стимулират с действията си, стават все повече и повече.
В илюстрациите, които ще видите по-долу, бихте могли да разпознаете свои познати или пък непознати, чието поведение сте наблюдавали отстрани, а ако все още не сте загубили чувството си за реалност и нормалност - дори себе си.

Те са създадени за проекта Smart Phones Dumb Users (Умни телефони, глупави потребители) на първия и най-отдавна функциониращ онлайн магазин за мобилни телефони и доставка на мобилни услуги на Острова - Mobiles.co.uk и иронизират едни от най-често срещаните и характерни типажи ползватели на мобилни устройства с определен вид деформации, нанесени именно в хода на техническото им "ограмотяване".


Сподели.