Google се отказа от Google Glass в настоящия им вид

Pinterest LinkedIn +

Google Glass няма да се продават повече в настоящия си вид, а по-нататъшната разработка на първите по рода си OHMD умни очила преминава в ръцете на друго подразделение, ръководено от бившия дизайнер на Apple Тони Фадел, обяви Google.

В тази връзка Google прекратява програмата Explorer, по която Glass достигаше до производителите на софтуер, интересуващи се от разработка на приложения за устройството.

Тези, които се сдобиха с него, инвестираха сумата от $1500. Отсега нататък вместо от Google X проучванията и модификациите на Glass ще се извършват от ръководената от Фадел фирма Nest.


Zeitgeist: Топ търсения в Google през 2014 година
Ти си нинджа или гуру и искаш целият свят да разбере? Google Domains е насреща!


Google Glass се сблъска със сериозен отпор в последно време, след като редица ресторантьори забраниха носенето на очилата на територията на заведенията си, считайки, че чрез възможностите на устройството се нарушава правото на лично пространство и сигурността на останалите клиенти.

На тазгодишното издание на CES в Лас Вегас, завършило преди броени дни, едва двама души се появиха с Google Glass и единият от тях, Рори Селан-Джоун от BBC, призна, че се е чувствал "като идиот".


Сподели.