Основоположниците на калифорнийския рок от Палм Дезърт с концерт в България

Pinterest LinkedIn +

Американските музиканти от групата "Yawning man", смятана за основоположник на т. нар. Сцена от Палм Дезърт (по името на малкото калифорнийско градче), ще посетят България за първи път на 2 септември в столичния клуб "Микстейп 5".

Това е групата, която отваря пътя на формации като "Kyuss" и вдъхновява последвалото течение на стоунъра като отделен жанр в музиката. Стилът им може да бъде определен като микс от стоунър, сайкъделик и построк, а точно преди 2 месеца "Yawning man" пуснаха и своя нов албум "The Revolt Against Tired Noises". 

Като съпорт на щастската формация се присъединява българската алтернативна група "Soundprophet". Tя е създадена през 2010 година в София и е силно повлияни от инди и гръндж сцената, както и от класическия хард и хеви рок. 

Билетите за това пустинно-меланхолично препускане струват 20 лева и могат да бъдат закупени от мрежата на www.bilet.bg. В деня на концерта и на място ще струват по 25 лева.

Сподели.

Относно автора

За Катя Димитрова журналистиката е не просто професия, а начин на съществуване. Интересите й са свързани с международната политика, лайфстайла, здравето, науката и технологиите, а хобитата – с литературата, театъра и хубавата музика.