"Оскари" 2018 − номинираните

Pinterest LinkedIn +

"Формата на водата", "Призови ме с твоето име", "Най-мрачният час", "Дюнкерк", "Лейди Бърд", "Вестник на властта", "Призрачна нишка" и "Три билборда извън града" са филмовите заглавия, които тази година имат шанс да получат "Оскар" за най-добър филм.

Драмата "Формата на водата" на Гийлермо дел Торо получи цели 13 номинации за статуетката, сред които и в престижните категории най-добра актриса (Сали Хокинс) и най-добър режисьор.

Хокинс ще се съревновава с Франсис Макдорманд ("Три билборда извън града"), Марго Роби ("Аз, Тоня"), Сърша Ронан ("Лейди Бърд") и с ветеранката Мерил Стрийп, която получава 20-та си номинация за "Оскар" за ролята си във "Вестник на властта". 

"Оскар" за най-добър актьор в главна роля имат шанс да получат Гари Олдман, който е фаворит с ролята си на Уинстън Чърчил в историческата драма "Най-мрачният час", Даниел Дей-Луис, Даниел Калууя, Дензъл Уошингтън и звездата от "Призови ме с твоето име" Тимъти Шаламет.

Сред режисьорите битката ще бъде между Дел Торо, Кристофър Нолън ("Дюнкерк"), Джордан Пил ("Бягай!"), Грета Гъруиг и Пол Томас Андерсън ("Призрачна нишка").

Церемонията за раздаване на кино отличията ще се проведе за 90-ти път на 4 март 2018 г. Водещ на шоуто ще бъде Джими Кимъл. 

Сподели.

Относно автора

Филолог. Работи в Автора почти от създаването му. Може да се каже, че е сред най-ревностните читатели на сайта, тъй като в качеството си на автор и редактор през годините е изчела 99% от съдържанието му. Вярва, че думите притежават голяма сила и че винаги трябва да се отнасяме с уважение и внимание към словото. Освен това е убедена, че когато нещо се прави с хъс и с любов, какъвто е случаят с Avtora.com, няма начин то да не се получи добре.