Осъдиха двамата мъже, опитали да обезглавят Джос Стоун

Pinterest LinkedIn +

Съдебният процес срещу двамата мъже, опитали да убият британската певица Джос Стоун (Joss Stone), е приключил.

Джуниър Брадшоу (Junior Bradshaw) и Кевин Ливърпул (Kevin Liverpool) от град Манчестър са били признати за виновни по обвинението в планирано убийство и грабеж на популярната изпълнителка. Четенето на присъдата на първия от двамата бе отложено заради изготвяне на доклад за психическото му състояние. Кевин Ливърпул получи доживотна присъда с минимален срок от 10 години и 8 месеца.

Двамата престъпници бяха заловени през юни 2011 г. на няколко мили от къщата на Джос Стоун. В колата им са намерени няколко оръжия, а мъжете признават, че са планирали да обезглавят певицата и да захвърлят тялото й в река.

Впоследствие полицията намира и дневник, воден от Брадшоу и Ливърпул, където те замислят подобни покушения и над други звезди като Beyonce, Черил Коул (Cheryl Cole) и Крейг Дейвид (Craig David).

"Бих искала да благодаря на всички, които ме подкрепиха в този момент. Чувствам облекчение, защото знам, че сега всичко свърши и тези мъже повече няма да се опитат да наранят никого", заяви Стоун след процеса.

Сподели.