Ordo Templi Orientis (O.T.O.) - новата холивудска секта

Pinterest LinkedIn +

Модата на сциентологията, чийто най-запален и емблематичен привърженик в Холивуд е звездата от Mission Impossible (Невъзможна мисия) Том Круз, отминава, за да отстъпи място на друг култ, наречен Ordo Templi Orientis (O.T.O.), чийто превод звучи като "Орден на храма на Изтока" или "Орден на тамплиерите от Ориента".

Създадено от богати европейски индустриалци в началото на 20-ти век, учението се разгръща от влиятелния английски окултист, астролог и мистик Алистър Кроули. Критикувайки моралните и религиозните догми на своето време, той създава своя мистична система, известна като Телема, а по-късно попада в О.Т.О. и става лидер на култа, чиито корени могат да бъдат открити в редица древни учения.

В съвременния си вариант O.T.O. прилага сексуални ритуали за инициация, а според различни източници - и садо-мазохистични практики, магии, опиум, кокаин, хероин и други упойващи вещества в съответствие с основния постулат, установен от Кроули: "Прави каквото ти се иска".

Именно тази догма изглежда е едно от най-привлекателните неща за представителите на съвременния презокеански шоубизнес. Въпреки че не е нов, култът O.T.O. напоследък се радва на изключителна популярност сред звездите. Като редовен участник в окултните му ритуали например е сочен легендарният рокаджия Джими Пейдж от Led Zeppelin, който бил заинтригуван до такава степен от личността на Кроули, че купил къщата му, намираща се в близост до езерото Лох Нес в Шотландия.

Сред днешните суперзвезди, които също изповядват култа O.T.O., западните медии посочват двойката Jay-Z и Beyonce, обявени за най-богатото семейство в шоубизнеса. В групата попада и скандалната Риана, за която да разпространява в социалните мрежи снимки, на които пуши ганджа или си показва дупето, се превръща в ежедневие.

Сензация предизвика и пуснатата наскоро от 23-годишната журналистка и модел
Peaches Geldof (дъщеря на небезизвестния музикант, актьор и политически активист Боб Гелдоф) снимка в Instagram, на която показа татуировката си с инициали O.T.O., изписани в сърце.

Сподели.