“Orbital" пускат последен албум и се разпадат

Pinterest LinkedIn +

Английският електронен дует - "Orbital" обяви намеренията си да прекрати съвместната си дейност, съобщава сайта xfm.co.uk. Техният последен албум, "The Blue Album" ще излезе на музикалния пазар на 21 юни. В записите му участват Lisa Gerrard (Dead can Dance) и група "Sparks".


След това дуетът ще направи и своите последни концерти – на 25 юни в лондонската концертна зала "Brixton Academy" и 27 юни , като хедлайнери на "Другата сцена" на фестивала в Гластънбъри. На последното си излизане "Orbital" планират да изпълнят най-добрите си неща.

На официалният сайт на "Orbital" - www.loopz.co.uk , в свое изявление единият от двамата братя, Paul Hartnoll отбелязва: "Струва ми се и двамата чувстваме, че "Orbital" изпълниха своето. Ние двамата се стремим към различни неща в музиката си. С брат ми седяхме 15 години в една и съща стая – а в студията помещенията винаги са тесни – мисля, че нещо вече трябва да се промени”. Той казва също, че е по-добре да приключат тозо проект, отколкото да изчезнат изобщо.

Официален сайт на Orbital:
http://www.loopz.co.uk
Сподели.