"Оранжевото е новото черно", или как светът реагира на победата на Тръмп

Pinterest LinkedIn +

Доналд Джон Тръмп е 45-ият президент на Съединените американски щати.

70-годишният мъж, представител на Републиканската партия, пребори демократа Хилъри Клинтън със слогана "Да направим Америка велика отново" и си осигури място в Белия дом. По време на напрегнатата изборна нощ бизнесменът беше подкрепян от петте си деца, от 46-годишната си съпруга Мелания и от някои от внуците си.

Тръмп е първият президент, който няма опит нито като политик, нито като военен. Той пише история и с факта, че е най-възрастният, избиран досега.

По време на предизборната кампания десетки популярни личности заявиха, че ще напуснат страната, ако Тръмп победи. Сред тях са Майли Сайръс, Брайън Кренстън, Ейми Шумър, Шер и Барбара Стрейзънд. А ето как светът реагира на шокиращата новина.

Крис Евънс: Това е смущаваща нощ за Америка. Ние позволихме на лъжец да поведе нашата велика нация. Допуснахме тиранин да определя нашата посока. Аз съм съкрушен.

Chris Evans, Donald Trump


Джесика Частейн: Положителната страна на всичко това е, че вече не може да се преструваме, че сме се освободили от расизма и сексизма. Въпросът е какво ще правим сега.

Jessica Chastain,Donald Trump

Снимка, публикувана от Ben Haggerty (@macklemore) на %месец %-ден %година в %-часа:%минути%сутрин/вечер ST

Сподели.