Optimus G Pro – големият смартфон коз на LG

Pinterest LinkedIn +

Докато Samsung продължават да са нетипично потайни относно бъдещия наследник на култовата Galaxy S серия с пореден номер 4, конкуренцията не спи – особено в лицето на другия корейски високотехнологичен гигант – LG.

Както се очакваше, специално за стартиращия идната седмица в Барселона Mobile World Congress 2013 компанията обяви новия си смартфон флагман – Optimus G Pro.

От LG сериозно са се постарали да не оставят никакви козове както на Samsung, така и на други известни претенденти като HTC One.

Новият лидер на фамилията Optimus ще бъде екипиран с Full HD (1920 x 1080 пиксела) дисплей с диагонал от цели 5.5 инча и висококачествена IPS матрица, а дебелината на рамката, която го обгражда, ще е едва 3 милиметра!

Освен това Optimus G Pro ще е първият в света смартфон с новата еднокристална "system on chip" платформа Qualcomm Snapdragon 600, използваща четириядрен процесор с тактова честота от 1.7 GHz. Операционната система, с която ще се доставя моделът, очаквано ще е Android Android 4.1.2 Jelly Bean (информация за евентуален ъпгрейд към версия 4.2.2. все още липсва).

Един от най-големите и несъмнени плюсове на новия модел е стандартната батерия, с която той ще се предлага в комплект. Нейният капацитет е меко казано впечатляващ – цели 3140 mAh, което я прави една от най-солидните за този клас устройства. Нещо повече – тя не е вградена в корпуса, може да се подменя при желание (или при нужда), а освен това поддържа и технология за безжично зареждане.

Останалите ключови хардуерни параметри на модела: 2 GB оперативна и 32 GB вградена памет плюс (добра новина!) допълнителен microSD слот за разширяването й.

Optimus G Pro ще разполага още с две камери – една фронтална (2.1 МР) и една тилова – 13МР с LED светкавица. Освен това те ще предлагат и две интересни нови опции, реализирани с помощта на специален режим за едновременно използване - Dual Recording и Virtual Reality (VR) Panorama.

Първата на практика представлява специален видеорежим, при който две изображения едновременно се показват на екрана и се записват. Втората включва опция за заснемане на панорамни снимки с 360 градусов обзор.

От интерфейсна гледна точка Optimus G Pro също няма да разочарова. Апаратът ще предлага поддръжка едновременно на Bluetooth 4.0, USB 2.0 и SlimPort (комбиниран видео вход/изход, съвместим с HDMI и RGB).

Разбира се, помислено е и за поддръжка на LTE, HSPA+, EV-DO, Wi-Fi, Wi-Fi Direct и NFC. Въпреки доста солидните си технически параметри Optimus G Pro ще е изключително компактен – с размери 150,2 х 76,1 х 9,4 мм и тегло едва 172 г.

За цена, разбира се, не става дума, но очаквано говорим за модел в ценовия диапазон на актуални в момента флагмани от ранга на Samsung Galaxy S3, Apple iPhone 5 и Nokia Lumia 920.

Повече подробности относно новия си модел LG обещава да даде по време на Mobile World Congress 2013.


Сподели.