Опра Уинфри стана доктор (Видео)

Pinterest LinkedIn +

Телевизионната водеща Опра Уинфри получи научната степен "доктор по право" от Харвардския университет.

"О, Господи, аз съм в Харвард. Не са много момичета от провинциалния Мисисипи, успели да стигнат до тук", сподели Уинфри пред завършващите студенти, напомняйки за дългия си и труден път към успеха, белязан от бедно и безрадостно детство.

Във вдъхновената си реч 59-годишната световноизвестна телевизионна водеща разказа за собствените си възходи и падения. "Препятствията са неизбежни, но не са постоянни. Искам да запомните едно - няма такова нещо като провал... Неуспехът е само начин, по който животът ни придвижва в друга посока", окуражи Опра Уинфри младежите.

Телевизионерката има впечатляваща професионална кариера, главно като водеща на прочутото предаване The Oprah Winfrey Show. В рамките на четвърт век (от 1986 г. до 2011 г.) в него него тя прави стотици интервюта, някои от които остават в историята.

Сред тях е например забележителният й разговор с Майкъл Джексън от 10 февруари 1993 г., с който покойният вече Крал на попа нарушава 14-годишното си мълчание пред медиите, а Опра печели ненадминатия до момента рейтинг от над 90 милиона зрители пред екрана.

През 2011 г. Опра  Уинфри създаде собствен телевизионен канал - The Oprah Winfrey Network (OWN), но начинанието не се оказва толкова успешно и телевизионерката отстъпва с няколко позиции надолу в класациите на най-богатите жени в света, чийто редовен член е от години.


Сподели.