Опра Уинфри най-богатaтa звездa за 2010 година

Pinterest LinkedIn +

Forbes обяви класацията на най-заможните звезди в Холивуд, базирана на приходите им през 2010 г.

С $315 млн. през изминалата година е забогатяла вездесъщата Опра Уинфри (Oprah Winfrey), която многократно е оглавявала най-различни класации на Forbes и бе обявена за най-богатата афроамериканка на XX в.

56-годишната Уинфри, чието детство е белязано от дълбока бедност и лични драми, но днес притежава над един милиард долара в банковата си сметка, е заработила с близо 1/3 повече от втория в класацията, Джеймс Камерън - режисьорът на най-доходоносния филм на всички времена, Avatar.

Въпреки че името й неизменно е навсякъде в медиите и интернет, Lady GaGa не е най-забогатялата представителка на музикалната сцена. С $25 млн. повече от нейните $62 млн. е спечелила Бийонсе (Beyonce), която я поставя на девето място - най-високият ранкинг за артист от музикалната индустрия.

Гага е на 14-то място, а с едно място и $2 млн. пред нея е Бритни Спиърс (Britney Spears). С годишни приходи в размер на $58 млн. на 15-то място е Мадона (Madonna), с $10 млн. по-малко и три места зад нея е звездата на Disney, Майли Сайръс (Miley Cyrus), а настоящата No.1 в официалната класация за най-продавани албуми в САЩ, Тейлър Суифт (Taylor Swift), е на 19-то място с $45 млн.

За разлика от всички тях, Бийонсе е омъжена и то не за кого да е, а за Джей-Зи (Jay-Z), когото сп. Forbes обяви за най-забогателия хип-хоп артист през август т. г. с приходи за предходните 12 месеца в размер на $63 млн.  

Сподели.