Смъртта на Майкъл Джексън - печатница за пари според Forbes

Pinterest LinkedIn +

Внезапната смърт на Майкъл Джексън на 25 юни 2009 г. разтърси целия свят и милиони фенове посегнаха към джоба си, за да го направят най-печелившата покойна знаменитост на годината в традиционната класация на сп. Forbes.

В периода 1 октомври 2009 г. - 1 октомври 2010 г. Майкъл Джексън (Michael Jackson) е спечелил посмъртно впечатляващата сума от 275 милиона долара.

Така благодарение на своя каталог, музикалния филм This Is It, посветен на неосъщественото му турне в Лондон и продажбите на албуми, приходите на поп иконата са по-големи от тези на Lady Gaga, Мадона (Madonna) и Jay-Z взети заедно.

На второ място в класацията на Forbes за най-печелившите покойни знаменитости на годината се нарежда Елвис Пресли (Elvis Presley) с 60 милиона долара, натрупани преди всичко от таксите за посещение в имението на рок легендата - Graceland, в Мемфис, Тенеси.

Писателят Джон Роналд Руел Толкин (J.R.R. Tolkien), автор на култовата фентъзи трилогия "Властелинът на пръстените" (The Lord of the Rings), заема трета позиция с 50 милиона долара, следван от "бащата" на анимационните герои Charlie Brown и Snoopy - Чарлс Шулц (Charles Schulz) - с 33 милиона.

Челната петица в подреждането се завършва от Джон Ленън (John Lennon) със 17 млн., който на 9 октомври 2010 г. щеше да отпразнува своя 70-годишен юбилей.

Сподели.