Операция - Шменти капели

Pinterest LinkedIn +

България, 2011, 118 мин. Режисьор: Иван Митов Сценарист: Владислав Карамфилов – Влади Въргала С участието на: Христо Шопов, Захари Бахаров, Влади Въргала и др. Комедия, екшън, крими

За филма:

Сценарият на мега-амбициозната продукция е измислен още преди 10 години, а с реализацията й се захваща изцяло Владислав Карамфилов, който познаваме далеч по-добре просто като Влади Въргала. За режисьор е избран Иван Митов, но на всички е ясно, че зад изпълнението на идеята ще застане именно популярният комик - като сценарист, продуцент и дори част от каста й.

Актьорският състав пък е нетрадиционна сплав от доказани имена и такива, които едва ли сме очаквали да видим в киното. До Христо Шопов, Захари Бахаров, Малин Кръстев, Стефан Щерев, верният другар на Въргала - Август Попов, откриваме... попфолк звездата Константин-Коцето, който дебютира във филмово амплоа.

"Операция – Шменти капели" е реализиран на 26 снимачни площадки, като е любопитно, че първоначално реализацията на филма е спряна за известен период и продължена по-късно след намирането на допълнително финансиране.

Историята:

Безработният учител по математика Цеко Цеков е „шамаросан” от всички възможни абсурди в българския начин на живот, преследван от службите за борба с тероризма и някъде по средата, принуден действително да се превърне в такъв.


Сподели.