Опасностите на Бангкок (Bangkok Dangerous)

Pinterest LinkedIn +

САЩ, 2008, 100’
Режисьор: Оксид Панг Чун, Дани Панг
Сценарий: Джейсън Ричман
С участието на: Никълъс Кейдж, Шахрит Йамнар, Чарли Юнг, Дом Хетракул, Джеймс Уит, Питър Шадрин и други.
Трилър, криминален, английски

Криминалният трилър “Опасностите на Бангкок” е дело на двамата братя-близнаци Оксид Панг Чун и Дани Панг. Техните имена станаха известни на широката публика, когато записаха името си зад успеха на двете серии на хонгконгския психотрилър “Окото”. Талантът им беше забелязан и през миналата година режисираха първия си филм за Холивуд.

Сега двамата братя режисьори правят римейк на първия си авторски филм от 1999 г. но с изцяло нов актьорски състав и със звездата Никълъс Кейдж (“8 мм”) в главната роля. Освен с това, името на Кейдж стои на афиша и като продуцент на филма. Заснета в Чехия и Тайланд, лентата беше забранена за прожектиране на лица под 18 г. възраст поради многото директно насилие и присъствие на нецензурни изрази.

Джо (Никълъс Кейдж) е безмилостен наемен убиец, който никога не се е колебал в изпълнението на поставените му задачи. Новата му мисия е да отиде в Бангкок и да елиминира няколко предварително набелязани мишени. Съдбата го среща с глухонямата аптекарка Фон (Чарли Юнг), в която той неочаквано се влюбва.

В същото време между Джо и местния човек, който му помага - Конг (Шахрит Йамнар), се завързва чистосърдечно приятелство, което е недопустимо в света на наемния убиец. Джо изпълнява задачите, но поръчителят на убийствата Сурат (Ниратисай Калджарук) иска да заличи всички следи около себе си и заповядва наемникът също да бъде елиминиран. Това поставя Джо в деликатната ситуация да се бори за живота си в изключително враждебната среда на Бангкок.


Официален сайт:
http://www.bangkokdangerousmovie.net

Сподели.