One Direction са най-продавани във Великобритания за 2013 година

Pinterest LinkedIn +

Midnight Memories на One Direction е най-продаваният албум на артист в Обединеното кралство за 2013 година, обявиха от Британската звукозаписна индустрия (BPI).

Третият студиен проект на бой групата, който излезе на 25 ноември, е реализирал 650 000 копия за малко повече от месец и по този начин е изпреварил втория албум в класацията - Our Versions of Events на Emeli Sande.

Единствено компилацията от хитове Now That's What I Call Music! 86 задминава постижението на One Direction със своите 1,1 милион бройки.

Общо 8 от първите 10 най-продавани албума на артисти на Острова са на британски групи или изпълнители - Роби Уилямс (Robbie Williams), Оли Мърс (Olly Murs), Род Стюърт (Rod Stewart), Arctic Monkeys, Гари Барлоу (Gary Barlow) и Ели Гулдинг (Ellie Goulding). Другите две места са за канадеца Майкъл Бублей (Michael Buble) и за американеца Бруно Марс (Bruno Mars).

Когато става дума само за дигитални продажби, номер 1 при албумите е Bad Blood нa Bastille, а при тези на винил бестселър е AM на Arctic Monkeys, който изпреварва Random Access Memories на Daft Punk.

Двете най-сваляни песни за 2013 година са с участието на Pharrell Williams. На първо място е Blurred Lines на Robin Thicke, а след нея се нарежда и Get Lucky на Daft Punk, като дигиталните продажби и на двете надхвърлят 1 милион.

Сподели.