Официално становище на Global Films за прекратяването на снимките на "Седем часа разлика"

Pinterest LinkedIn +

По повод публикациите за прекратяване на снимките на сериала "Седем часа разлика" и последвалия медиен интерес, продуцентска компания "Глобал филмс" официално заявява следното:

"Налага се да преустановим снимачния процес на сериала, чийто копродуценти сме, въпреки искреното ни нежелание да прибегнем до това крайно решение.

За да продължим работа, е необходимо другият копродуцент – bTV Media Group, да изпълнява стриктно основното си задължение по договора, а именно да извършва плащанията за продукцията в определените от договора срокове.

Голямото желание на Магърдич Халваджиян и целия екип е "Седем часа разлика" да продължи да радва почитателите си и след приключване на третия сезон (и част от четвъртия), чиито епизоди вече са заснети".

Магърдич Халваджиян:

"Този сериал е наша рожба! Създадохме го заедно с прекрасните сценаристи Любен Дилов и Милена Фучеджиева. Отидохме с идеята в bTV. Реализирахме един успешен продукт, с който се гордеем.

Тъжно ни е, че ще приключим с него по този начин, но за да продължим да работим, аз лично и екипът ми, се нуждаем от финансово обезпечаване.

Жалко е също, че великолепните актьори, които имат огромна заслуга за успеха на "Седем часа разлика" и които се превърнаха в любимци на зрителите, също са потърпевши в тази ситуация.

Лично аз поканих Ваня Цветкова и тя се завърна в България, за да стане част от нашия сериал. Всички ние сме емоционално обвързани с това, което заедно създадохме". 

"От "Глобал филмс" все още сме готови да възобновим снимачния процес, стига bTV Media Group да гарантира финансовото обезпечаване на продукцията, както предвижда договорът", се посочва още в съобщението на "Глобал филмс".

Реакцията на bTV не закъсня, виж отговора тук>>

Сподели.