Официално: NGP ще се казва PlayStation Vita, излиза в края на 2011 г.

Pinterest LinkedIn +

Новата портативна конзола на Sony, обявена първоначално като Next Generation Portable, или NGP, ще се нарича PlayStation Vita и ще се разпространява в два модела - 3G и Wi-Fi. Наследникът на PSP ще направи своята световна премиера в края на 2011 г. и ще се продава на цена $249.99 (или EUR, според континента) - за Wi-Fi модела, и с $50 по-скъпо – за 3G версията.

Това е една от водещите новини от първия ден на провеждащото се в момента в Лос Анджелис Electronic Entertainment Expo – най-значимото събитие в гейм индустрията, по време на което водещите компании анонсират и демонстрират най-интригуващите и иновационните си проекти.

­"Какво означава Vita? Vita означава живо и ние сме уверени, че PS Vita ще бъде първият продукт, чрез който границите между забавлението, наречено PlayStation, и реалният живот, ще бъдат заличени", казва се в анонса на Kaz Hirai от Sony.

Конзолата ще интегрира различни социални функции, сред които Near – платформа, чрез която потребителите ще могат да споделят и сравняват постиженията си, и Party – клиент за инстантни съобщения, чрез който да общуват помежду си през PSN независимо от играта, която играят в момента.

Сред първите игри, които се разработват за PS Vita и ще излязат около премиерата на конзолата са нова ModNation Racers, Street Fighter X Tekken, BioShock, LittleBigPlanet и новото RPG Ruin.

Сподели.