Официално: Lost Planet 3 излиза в началото на 2013 г (Трейлър)

Pinterest LinkedIn +

Инцидентният рилийз на пилотния трейлър на Lost Planet 3 в YouTube страницата на Sony PlayStation доведе до официален анонс от страна на Capcom, потвърждаващ всички разкрити чрез него подробности относно третата игра от популярната sci-fi шутър поредица, в това число сроковете на появата й – началото на 2013 г.

Lost Planet 3 е първата игра от поредицата, която се разработва извън Capcom и ще бъде захранвана от Unreal Engine 3, вместо от собствената технология на японците - MT Framework.

Американското независимо студио Spark Unlimited, което има зад гърба си продукции в FPS жанра като Legendary и Turning Point: Fall of Liberty, разработва новата Lost Planet игра за Xbox 360, PlayStation 3 и PC под режисурата на Кенжи Огуро.

Действието й отново ще се развива на планетата E.D.N. III, но ще предшества събитията от първите две игри; негов двигател ще бъде служител на NEVEC на име Джим.

Това е поредната продукция, която Capcom прехвърлят на западен производител – така например Resident Evil: Operation Raccoon City бе поверена на Slant Six Games, DmC: Devil May Cry – на англичаните Ninja Theory, а Dead Rising 2 – на Blue Castle.

Lost Planet 2 излезе за Xbox 360 и PS3 през май 2010 г., а пет месеца по-късно и за PC. В началото на 2011 г. Capcom обявиха, че от играта са изкупени 1.5 млн. копия в световен мащаб.


Сподели.