Обратното броене започна! AC/DC идват!

Pinterest LinkedIn +

AC/DC свирят от 1971 година и просто няма как да не ги знаете...

Всеки от вас може да изтананика поне пет от глобално известните им парчета. Повечето попфолк певци в България, а вероятно и в Сърбия също могат.

AC/DC са най-скъпата група на света, винаги абсолютен "sold out" дори и в най-зaтънтените кътчета на планетата. Всеки един техен концерт е най-грандиозният спектакъл, който може да преживее един смъртен - насън, наяве или във виртуалния свят.

Дори да не сте им върли фенове, дори да не сте ги слушали от 1981 насам, дори даже никога да не сте ги харесвали, бъдете сигурни, че това е единствено по рода си рок шоу, съчетало най-съвременните сценични ефекти, заедно с една група, шлифовала живото свирене вече три десетилетия.

Думата "голям" в музиката по принцип е измислена за AC/DC. Големи хонорари, големи стадиони и сцени, голям списък любими хитове, големи влакове, големи надуваеми кукли, големи камбани, оръдия и въобще пукотевица. Мощта на колоните предизвиква разхлаждащ вятър, болки в ушите и свиване в стомаха.

Огромни екрани огряват лицата с огнени мълнии на набивките на "Thunderstruck". Аз бях в Белград и никога няма да го забравя. Надявам се и самите Енгъс, Брайън, Малкълм, Клиф и великият Фил да са запомнили българската агитка, пееща най-силно и скачаща най-високо.

Вероятно помнят знамената и грейналите лица на българските фенове, контрастиращи със спокойните и леко отегчени сърби, които не само не напълниха стадиона, но й като че не бяха особено впечатлени.

На 14 май ситуацията се очертава съвсем друга. След тридесет и девет години и хиляди концерти бащиците на високоволтовия рок идват в България - вероятно за пръв, последен и единствен път в този живот.

Шоуто ще взриви Националния стадион. Ще го чуе цяла София, а ние, хилядите фенове на AC/DC, ще покажем, че сме най-великата публика, чакала много-много дълго, за да види най-великата и стара група в жужащия звук.

От друга страна всъщност е много вероятно не ние да сме чакали тях през целите си досегашни животи. На 14 май те ще открият, че след четири десетилетия всичко, което са искали, е да свирят пред нас и за нас.

Ако все още се чудите дали да бъдете един от тези щастливци, които ще почерпят от високото напрежение, в заключение ще кажа само, че не съм бил никога досега на по-як рок концерт и че още от първата песен си помислих, че всеки един цент от милионите евра, които AC/DC вземат от турнетата си, е изцяло и справедливо заслужен от тези неуморни рок "старчета".

Освен това след години слушане на тази проклета рок, метъл и прочие китарна музика мога смело да кажа само едно: "Диси са най-великите, а по-добър жив китарист от Енгъс Йънг няма, няма и да има!"

Не пропускайте това събитие, защото ще съжалявате през целите си останали животи! Всеки, който бъде с нас в паметната вечер и не се изкефи, както никога досега, може да си получи парите за билета лично от мен! Изваждайте фланелките, изстудете бирите, наливайте бензин в резервоара на рокерския мотор! Пътят към София е един! Стадионът не може да бъде сбъркан! AC/DC идват!

Автор: Митко Николов

Подробности за пропускателния режим за концерта>>
Oще за концерта на AC/DC в София>>

Сподели.