Обновеното Audi A3 Sportback предлага повече технологии

Pinterest LinkedIn +

"Audi" представи обновения A3 Sportback, който ще предлага повече технологии, за да стане по-силен конкурент на Mercedes A Class и 1-ва серия на BMW. Компанията показа модела в интернет, след като автосалонът в Женева беше отменен заради епидемията от коронавируса.

Новият A3 Sportback ще предлага 10,1-инчов дисплей с Audi Connect и познатите мултимедийни функции. Дисплеят, както и виртуалният кокпит, т.е. дигиталното табло, ще са част от стандартното оборудване. То ще се свързва и с централния дисплей и ще може да показва съдържание от него.

Друга нова технология за модела е Car-to-X. Тя ще позволи на колата да комуникира с други автомобили, които имат същата технология. Чрез нея колите ще могат да си споделят информация за задръствания, проблеми на пътя и др. Дори ще могат да си споделят къде има свободни места за паркиране и какви са интервалите на светофарите.

Като допълнителна екстра ще се предлага и възможност за използване на смартфон с Android вместо ключ за колата. Тя ще е налична по-късно т. г.  Колата има и радари, камери и ултразвукови сензори, за да подобри сигурността в различни ситуации, както и за адаптивния круиз контрол, който може да спазва ограниченията на скоростта според знаците.

Продажбите на A3 Sportback започват веднага. Ще се предлагат версии с 1,5-литров бензинов двигател с турбо или 2-литров дизел. Малко по-късно бензиновият двигател ще получи и хибридна версия. Цените започват от 28 900 евро в Германия.
Сподели.

Относно автора

Занимавам се активно като автор и репортер изцяло в сферата на технологиите от лятото на 2005 г. насам. Работил съм за няколко популярни специализирани издания, например сп. Digital, както и като репортер за в. Капитал и dnevnik.bg.