"Audi" спря разрботката на летящото си такси

Pinterest LinkedIn +

"Audi" е спряла разработката на летящото си такси и обмисля бъдещето на този общ проект с "Airbus". По-рано тази година компанията представи проекта Pop.Up, чиято идея беше да комбинира малки градски коли с големи дронове, съобщава "Automotive News Europe".

Пред изданието от "Audi" сега коментират, че работят по нова посока на плановете си за въздушна градска мобилност. Все още не е взето окончателно решение за бъдещи продукти и услуги.

От компанията допълват, че работата по Pop.Up засега е спряна напълно. През миналата година е бил направен успешен тест на умален прототип на Pop.Up. Тогава компанията е имала интерес и желание да продължи работата.

Сега представители на компанията коментират, че ще отнеме много време, докато проектът стане достатъчно добър, за да се произвежда серийно и да бъде разработен така, че да не се налага на пътниците да сменят превозното средство. От "Airbus" засега не са коментирали темата, нито въпроса дали ще продължат да работят по проекта самостоятелно.
Сподели.

Относно автора

Занимавам се активно като автор и репортер изцяло в сферата на технологиите от лятото на 2005 г. насам. Работил съм за няколко популярни специализирани издания, например сп. Digital, както и като репортер за в. Капитал и dnevnik.bg.