Обявиха първия смартфон с изкуствен интелект и без никакви приложения

Pinterest LinkedIn +

"Deutsche Telekom" обяви смартфон с изкуствен интелект и без приложения

Германската компания "Deutsche Telekom", че ще пусне на пазара първия смартфон с изкуствен интелект (AI), съобщава "Android Central". "Deutsche Telekom Corporation" ще представи своята концепцията за AI телефон на изложението "Mobile World Congress" 2024, което ще се проведе в края на февруари.

Устройството, наречено T Phone, е създадено съвместно с "Qualcomm" и "Brain.ai" и ще бъде изцяло базирано на изкуствен интелект. То ще може да се управлява чрез сензорен дисплей или с глас, но няма да има никакви приложения. Вместо това ще изпълнява команди на потребителя чрез облачна услуга и AI модел. Включването на AI ще позволи да се редактират снимки и да се обработват видеоклипове.

Други характеристики на джаджата не се разкриват в подробности. Известно е, че смартфонът ще получи флагманския процесор Snapdragon 8 Gen 3.

Изкуственият интелект и AI моделите скоро ще станат неразделна част от мобилните устройства“ - коментира темата Джон Абрахамсън, главен продуктов и дигитален директор в "Deutsche Telekom".
Сподели.

Относно автора

Филолог. Работи в Автора почти от създаването му. Може да се каже, че е сред най-ревностните читатели на сайта, тъй като в качеството си на автор и редактор през годините е изчела 99% от съдържанието му. Вярва, че думите притежават голяма сила и че винаги трябва да се отнасяме с уважение и внимание към словото. Освен това е убедена, че когато нещо се прави с хъс и с любов, какъвто е случаят с Avtora.com, няма начин то да не се получи добре.