Обявиха номинациите за 2011 Primetime Emmy Awards

Pinterest LinkedIn +

Мини сериалът на HBO - Mildred Pierce, драматичните сериали Mad Men и Boardwalk Empire, както и комедийното шоу Modern Family оглавиха номинациите за тазгодишните награди Emmy - най-престижните телевизионни отличия в САЩ, които ще бъдат връчени на официална церемония в Лос Анджелис на 18 септември с водеща звездата от Glee, Джейн Линч (Jane Linch).

Mildred Pierce ще спори за статуетките в 21 категории, като претендентки за две от тях са актрисите Кейт Уинслет (Kate Winslet) и Ивън Рейчъл Ууд (Evan Rachel Wood). Трикратно отличеният за "Най-добро драматично шоу" сериал Mad Men, който се излъчва в България по Fox Life, е номиниран в 19 категории, включително за превъплъщенията на актьорите в главните роли - Джон Хам (Jon Hamm) и Елизабет Мос (Elisabeth Moss).

На пътя на момчетата от Медисън Авеню към спечелването на топ отличието за драматичен сериал и през тази година стоят новата поредица на HBO - Boardwalk Empire, чието действие се развива по време на сухия режим в САЩ, правната драма The Good Wife на CBS, фантастичният сериал Game of Thrones, трилърът Dexter и Friday Night Lights. Boardwalk Empire е номиниран още в 17 категории, колкото е активът с номинации на пародийното шоу Modern Family – големият фаворит сред продукциите в комедийния жанр.

Три от тях са на имената на актьорите, изпълняващи главните роли в сериала - Тай Бърел, София Вергара и Джули Боуен. Modern Family триумфира с титлата "Най-добро комедийно шоу" през 2010 година, а освен него, претенденти за тази титла тази година са 30 Rock, Parks and Recreation, The Big Bang Theory и The Office. С тотал от 104 номинации общо, в това число цели пет за концертния филм на Lady Gaga - Monster Ball Tour at Madison Square Garden, No.1 сред телевизионните компании е HBO, следвана от CBS с 50, NBC с 46, Fox 42 и ABC с 40.

Сподели.