Обявиха най-популярната песен на всички времена

Pinterest LinkedIn +

Сингълът "Blinding Lights" на канадския изпълнител The Weeknd стана най-популярната песен на всички времена според списание "Билборд" ("Billboard"). Композицията би рекорда на "The Twist" на американския певец Чъби Чекър (Chubby Checker) в класацията "Hot 100".

Отбелязва се, че хитът на The Weeknd се е задържал 90 последователни седмици в чарта. Въз основа на този успех от "Билборд" обявиха песента му за "най-великата песен на всички времена". Тя детронира издадената през 1960 г. песен "The Twist", която заемаше челната позиция от 2008 г.

През май тази 2021 г. The Weeknd триумфира на "Billboard Music Awards", като получи награди в десет категории наведнъж. Той грабна статуетки и в основните категории, сред които и за най-добър музикант на годината.
Сподели.

Относно автора

Филолог. Работи в Автора почти от създаването му. Може да се каже, че е сред най-ревностните читатели на сайта, тъй като в качеството си на автор и редактор през годините е изчела 99% от съдържанието му. Вярва, че думите притежават голяма сила и че винаги трябва да се отнасяме с уважение и внимание към словото. Освен това е убедена, че когато нещо се прави с хъс и с любов, какъвто е случаят с Avtora.com, няма начин то да не се получи добре.