Обявиха най-лошия филм на ужасите за всички времена

Pinterest LinkedIn +

Сайтът Screen Rant представи списък на 15-те най-лоши хоръра в историята на киното, съставен според оценките на критиците от сайта Rotten Tomatoes. Лидер в антирейтинговата класация стана филмът от 2018 г. "Day of the Dead: Bloodline".

Лентата на режисьора Хектор Ернандес Висенс е замислена като римейк на "Денят на мъртвите" от 1985 г. на Джордж А. Ромеро. В оригинала целият свят е обхванат от епидемия, която превръща хората в зомбита. Група учени успяват да се изолират и се опитват да намерят ваксина, както и да контролират заразените. Изследването на живи мъртъвци води до конфликт между учените и военните, охраняващи изолираната база. В римейка от тази година сюжетът се завърта около героиня на име Зоуи. Тя се опитва да спаси човечеството, като създаде ваксина против вируса от кръв на човек, частично превърнат в зомби.

Второ място в антикласацията заема фантастичният филм на ужасите "Лепрекон 4: В космоса" ("Leprechaun 4: In space"). Това е четвърта част на франчайз за злобен и отмъстителен лепрекон, в който антагонистът се оказва на космически кораб. Сред десетте най-лоши филма на ужасите попадат също и втора и трета част на "Лепрекон", съобщават от theqtimes.com.

На трета позиция е хорър комедията "Обладана отново" с Лесли Нилсън. Отбелязва се, че тази пародия на "Екзорсистът" е критикувана от феновете на оригинала заради липсата на добри шеги в нея.

Сред 15-те най-лоши филма на ужасите попадат още заглавията "Дракула 2: Възнесение" (Dracula 2: Ascension), "Зъболекарят" ("The Dentist"), "Завръщането на доматите-убийци" ("Return of the killer tomatoes"), "Дракула против Франкенштейн" ("Dracula against Frankenstein"), "Пропуснато обаждане" ("One missed call"), "Челюсти 4: Отмъщението" ("Jaws 4: Тhe Revenge") и "Хелрейзър 6". В края на списъка е лентата от 2017 г. "Clowntergeist".

Сподели.