O. J. Simpson и неговите четири варианта за убийство

Pinterest LinkedIn +

Негативните обществени реакции към скандално известния О Джей Симпсън (O.J. Simpson) провокираха създаването на саркастична интернет-игра. Новината е продължение на събития от миналия месец, когато телевизионният канал Fox забрани излъчването на голямо интервю с О Джей Симпсън.

Впоследствие беше спряна от продажба и новата му книга, излязла наскоро от печат.

В книгата, озаглавена "Ако го бях направил" ("If I Did It"), известният американски спортист и актьор разглежда четири хипотетични варианта на убийството на бившата му съпруга Nicole Brown Simpson и нейния приятел Ronald Goldman през 1994 г., за които той беше обвинен и по-късно оправдан.

Въпреки оправдателната присъда обществените настроения срещу чернокожия спортист бяха, меко казано, резервирани - каквито остават и до днес. Това беше и причината той да се опита да представи своята гледна точка за събитията около убийствата чрез книгата си.

Във връзка с последните събития около О Джей Симпсън  в интернет-пространството се появи игра (Играй тук), която призовава потребителите да му дадат "това, което съдът не можа", както пише tmz.com!

Междувременно копие от забранената кника на Симпсън беше предложено в края на ноември в сайта за онлайн-търгове еВау, откъдето беше свалено след три часа, като за това време за него бяха направени 50 предложения за покупка и достигна цена от 1600 долара.

Сподели.