Nymphomaniac на Триер няма да дебютира на филмовия фестивал в Кан 2013

Pinterest LinkedIn +

Дългоочакваната еротична драма на датския провокатор Ларс Фон Триер (Lars Von Trier) - Nymphomaniac - ще дебютира в кино салоните на Коледа 2013 г., въпреки че много от феновете на режисьора очакваха първата прожекция на лентата да се състои на открития на 15 май 2013 г. 66-ти кино фестивал в Кан.

Новината идва директно от международния филмов форум, по време на който продуцентите от Zentropa Entertainments са споделиха шеговито, че няма по-подходящо време за премиерата на сексуалната лента. Те обясниха още, че Nymphomaniac няма да бъде представен в Кан единствено поради технологични причини, свързани с по-дългия от очакваното постпродукционен период.

Мнозина обаче се усъмниха, че отлагането на премиерата има връзка със скандала, в който се замеси Ларс Фон Триер, когато по време на Кан 2011 направи скандалното изказване, че в известна степен се чувства нацист и малко симпатизира на Хитлер. В резултат на тези думи режисьорът беше изгонен от Кан и около година беше персона нон грата във фестивалния град.

Както вече стана ясно, филмът Nymphomaniac ще бъде представен в два варианта - един цензуриран и един, който няма да спести нищо от секс сцените, които, по думите на Триер, ще бъдат абсолютно автентични.

Филмът проследява историята на нимфоманка, която разказва за живота си с мъж, намерил я пребита и изоставена в малка уличка.

Филмът е вероятно най-впечатляващ с актьорския си състав, в който влизат Шарлот Генсбур (Charlotte Gainsbourgh), Шая Лабьоф (Shia LaBeauf), Уилям Дефо (Willem Dafoe), Ума Търман (Uma Thurman), Никол Кидман (Nicole Kidman), Стелан Скарсгард (Stellan Skarsgard) и др.

Сподели.