"Ну, погоди!" без повече серии

Pinterest LinkedIn +

Художникът на последните две серии на "Ну, погоди!" Алексей Котеночкин обеща да не снима повече епизоди на най-известния руски анимационен сериал, съобщава Интерфакс.

На фестивала на детското кино "Лiстападзiк 2006" , който се провежда в кино "Комсомолец" в Минск между 17 и 24 ноември, се представят 19-ти и 20-ти епизод на анимацията "Ну, погоди!".

Авторът на сериите Алексей Котеночкин е син на режисьора на оригиналните 18 серии на детската анимация Вячеслав Котеночкин, който почина преди шест години.

Младият Котеночкин обяви на форума, че "не е възможно тези серии да се плодят безкрайно". И добави, че "ако има каквото и да било продължение, то това ще бъде съвсем друго кино и други вълк и заек". Според художника създаденият през 70-те години образ на вълка-хулиган, поклонник на Висоцки и Бийтълс, отдавна е остарял.

Котеночкин признава, че в новите две серии за приключенията на вълка и заека му се искало да избяга от старата стилистика, да добави нови персонажи и да разработи принципно нов сюжет. Той загатна, че обсъжда с инвеститори проект за пълнометражна анимация със заглавие "Ну, погоди!", която се очаква да излезе в близко бъдеще.

Премиерата на любимия на няколко поколения анимационен филм е била в края на 60-те години. Оттогава почти ежегодно до 1986 г. е излизала по една серия. През 1993 г. се появяват 17 и 18 епизод. След смъртта на режисьора Вячеслав Котеночкин през 2000 г. неговият син Алексей Котеночкин решава да продължи делото на баща си и подписва договор с руска търговска компания, която откупува правата върху филма и финансира производството на двете нови серии с 400 хил. долара.

Те бяха озвучени от известни руски актьори, а автор на музиката е Андрей Державин от група "Машина на времето".

Сподели.