Новината за бременността на Бийонсе разби рекорда за най-много туитове в секунда

Pinterest LinkedIn +

Новината за бременността на Бийонсе Ноулс (Beyonce Knowles) – съпругата на хип-хоп величието Jay-Z и бивша фронтдама на Destiny's Child, обявена от 29-годишната изпълнителка на 28 август по време на церемонията по връчването на тазгодишните видео музикални награди на MTV, разби рекорда за най-много съобщения, обменени в Twitter за една секунда.

Разкрита най-напред при дефилето й на червения килим пред Nokia Theatre в Лос Анджелис, непосредствено преди началото на церемонията, а след това пред публиката в залата и телевизионните камери, новината е подета от Twitter страницата на MTV със следното съобщение: "OMG Beyonce just made a huge announcement on the #vma carpet! #baby!!!!!", след което в една от 60-те секунди на 10:35 часа вечерта източно стандартно време (06:35 сутринта българско време) са отчетени рекордните 8868 съобщения, отнасящи се до това събитие.

Разбитият от MTV дотогавашен рекорд от 7196 съобщения на една и съща тема, публикувани в Twitter в рамките на 1 секунда, бе поставен през юли в самия край на финалния мач за световната купа по футбол за жени, загубен от американския отбор след дузпа, дадена за отбора на Япония в последните секунди от двубоя.

Сподели.