Новият суич Тенда TEG1016D осигурява сигурен и достъпен ъпгрейд на мрежата (Ревю)

Pinterest LinkedIn +

В настоящия материал ще ви запознаем от близо с Tenda TEG1016D – 16-портов суич, който имахме възможност да тестваме в редакцията. Според компанията, това е едно от най-достъпните решения, когато искате да разширите или да ъпгрейднете локалната мрежа в офиса до Gigabit Ethernet. И след като се уверихме от първа ръка във възможностите на устройството, можем да кажем, че наистина е така. Ето повече подробности:

Външен вид

Първото нещо, което прави впечатление във външния вид на Tenda TEG1016D, е солидният му 11-инчов метален корпус. Върху него са разположени 16-те порта 10/100/1000Mbps, даващи възможност за лесно ускоряване и разширяване на локалната мрежа във всеки офис.

Лесен за използване


Благодарение на вградената му "plug and play" технология със суича се работи изключително лесно, както имахме възможност да се убедим сами по време на тестовете. Здравата му и стабилна конструкция го прави удобен за поставяне върху всякакви повърхности. Едно от предимствата на TEG1016D е, че с компактните си размери (28×17,9×4,4 см) заема малка площ на работния плот. Освен това от Tenda са поставили в кутията приспособления, с помощта на които суичът може да се монтира в мрежовия шкаф (рак). Комплектът съдържа още захранващ кабел и ръководство за потребителя.

Скорост

Суичът поддържа 2000 Mbps на порт и нашите тестове установиха, че с негова помощ могат безпроблемно да се прехвърлят големи файлове, включително видео и изображения в мрежата. Устройството осигурява добра скорост и за осъществяване на стрийминг на видео, видеоконференции и VoIP. TEG1016D може да се използва и за забавление през свободното време, поддържайки безпроблемна мултимедия и игри.

Технология за "non-blocking"

Вградената в TEG1016D технология за "non-blocking" осигурява максимална пропускателна способност едновременно на всички портове. Шестнайсетте порта на суича поддържат "аutonegotiation" механизъм, при който свързаните Ethernet устройства избират сами най-оптималните параметри за предаване на данни, включително скорост, дуплекс режим и др.

Допълнителни екстри

Tenda TEG1016D работи със захранващо напрежение AC 100-240V и разполага с професионална защита срещу мълнии на всеки от 16-те си порта.

В заключение можем да потвърдим, че Tenda TEG1016D е едно от най-лесните решения за разширяване или ъпгрейд на локалната мрежа. С негова помощ успяхме да повишим скоростта, използвайки съществуващата инфраструктура в офиса. И всичко това на съвсем поносима цена от около стотина лева, която не утежнява бюджета дори и на най-малкия бизнес.

Сподели.

Относно автора

Avtora.com е създаден през 2001 г. като поддържаща медия на популярния по това време клуб О!Шипка. Впоследствие платформата променя своя фокус и от музикален сайт разширява темите и начина за доставка на съдържание.