Новият LG Optimus 4X HD: смартфон с мощта на ноутбук

Pinterest LinkedIn +

Ако някой се съмнява, че големите корейски корпорации са поели в победен марш, отхапвайки все по-солиден сегмент от пазара на мобилни телефони, нека само да погледне какво правят LG напоследък.

Компанията буквално "влезе в серия", анонсирайки новия си Optimus 3D Max (телефон с триизмерен екран от най-ново поколение), Optimus L7 (Ice Cream Sandwich модел за масовия пазар) и най-впечатляващия си Android флагман от последна генерация - Optimus 4X HD.

Този смартфон е истинско чудовище от гледна точка на производителността си – устройството разчита на четириядрена платформа Nvidia Tegra 3 с тактова честота от 1.5 GHz и допълнително "пето ядро", което по думите на компанията, ще се използва за по-малко интензивни задачи – слушане на музика например, или за поддържане функциите на телефона в режим на готовност (standby).Естествено, LG Optimus 4X HD ще разчита на последната Android версия - Ice Cream Sandwich, а възможностите му ще бъдат демонстрирани по време на Mobile World Congress 2012 в Барселона.

Едно от първите неща, които набиват очи в модела, е дисплеят на новия Optimus – с диагонал 4.7 инча, True HD IPS и с резолюция от 1280 х 720 пиксела. На практика това "телефонче" предлага технически параметри, с каквито преди няколко години можеха да се похвалят масовите модели лаптопи, при това в корпус с дебелина от 8.9 милиметра.Optimus 4X HD ще разполага още с 16GB вградена и 1GB DDR2 оперативна памет, 8MP BSI (Backside Illumination) тилова камера с LED светкавица и 1.3МР фронтална за видео разговори.

Стандартната батерия също е с доста впечатляващ капацитет – цели 2,150mAh, което е някак логично на фона на четирите (пардон, пет) процесорни ядра и меко казано гаргантюанския дисплей на апарата.


Естествено предлага се поддръжка и на екстравагантни нови технологии като NFC и 4G LTE.

Сподели.