Новият Golf GTI ще бъде представен в Женева

Pinterest LinkedIn +

Осмото поколение на Volkswagen Golf GTI ще бъде представено по време на автосалона в Женева през март т.г. Това съобщава "Autocar", като се позовава на потвърждение от "Volkswagen".

Новият Golf GTI няма се различава много визуално от стандартния. Промените ще са дискретни, с малко по-широки калници, по-големи решетки и задължителните червени ивици. Една по-голяма промяна е, че ще се предлага само хечбек с 5 врати, но няма да има 3-врат модел.

Според първоначалните планове този GTI е трябвало да бъде хибрид. В крайна сметка обаче компанията е решила да задържи работещата и добре приета "рецепта" от предишното поколение.

Очаква се новият GTI да има обновен 2-литров бензинов двигател с турбо, който се използва и в сегашното поколение. Мощността му ще е увеличена, като ще се предлагат две версии – с 242 к.с. и с 287 к.с. Въртящият момент също ще е увеличен.

Това ще доведе до осезаемо подобрение и на представянето на автомобила. Пробегът от 0-100 км/ч ще е за по-малко от 6 секунди.

Шасито е базирано на платформата MQB, но с доработки. Обърнато е внимание на прецизността на завиване, като сервосистемата е изцяло преработена. В интериора също ще има подобрения, дигитално табло, по-различна централна конзола. Останалите подробности ще бъдат оповестени заедно с дебюта на колата през март.
Сподели.

Относно автора

Занимавам се активно като автор и репортер изцяло в сферата на технологиите от лятото на 2005 г. насам. Работил съм за няколко популярни специализирани издания, например сп. Digital, както и като репортер за в. Капитал и dnevnik.bg.